Ιωάννης Αθ. Πατσίκας

Φωτογραφία του/της Ιωάννης Αθ. Πατσίκας

Γεννήθηκε στα Νάματα Κοζάνης το 1957 και μεγάλωσε στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1982 λειτουργεί δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας το οποίο στην πορεία επανδρώθηκε με εξαίρετου ήθους και κατάρτισης συναδέλφους προς διαχείριση της διογκούμενης ύλης. Διετέλεσε για πάνω από 15 έτη μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης την περίοδο (1989-2004) και συγκεκριμένα Γενικός Γραμματέας του την περίοδο 1995-1998 διάστημα κατά το οποίο οργάνωσε τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου. Στην πολυετή αυτή επαγγελματική του πορεία εκπροσώπησε και συνεργάστηκε πολυάριθμες ασφαλιστικές εταιρείες, με ΝΠΔΔ υγείας, με κατασκευαστικές εταιρίες και με εταιρίες Ενέργειας, ενώ από το 1997 είναι συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. Είναι Δικηγόρος Παρ’ αρείω Πάγω και μέλος της εταιρίας Νομικών Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΒΕ). Είναι παντρεμένος με την Εκπαιδευτικό Καλλιρρόη Μιχ. Λέκκα και έχει δύο παιδιά, τον Αθανάσιο και τη Δέσποινα.

Αθανάσιος Ι. Πατσίκας

Φωτογραφία του/της Αθανάσιος Ι. Πατσίκας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε/πήγε σχολείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Αποφοίτησε από το 1ο λύκειο Πτολεμαΐδας το 2007 όταν και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2011 συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία ERASMUS και πραγματοποιεί σπουδές ενός εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Ouest Nantere La Defense (Paris X) με έμφαση στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων. Το 2012 αποφοιτεί από το ΑΠΘ και ξεκινά αμέσως την εργασία ως ασκούμενος δικηγόρος στο δικηγορικό Γραφείο του Ιωάννη Αθ. Πατσίκα & Συνεργατών. Το 2014 ορκίζεται δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κοζάνης και έκτοτε ασκεί μάχιμη συμβουλευτική και αντιπροσωπευτική δικηγορία στους τομείς του Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου, καθώς και του Δικαίου της Ενέργειας, όντας συνεργάτης δικηγόρος στο ίδιο γραφείο. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Διακρατικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ-IHU) από το 2018 και είναι συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς A.E. και νομικός σύμβουλος της Ενεργειακής Κοινότητας Βλάστης καθώς και πολυάριθμων άλλων εταιριών ενέργειας στην Ελλάδα. Τέλος είναι νομικός σύμβουλος πολλών κατασκευαστικών εταιριών καθώς και νομικός σύμβουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κοζάνης (υπηρεσίας ΓΕΜΗ). Είναι μουσικός έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για εμφανίσεις με τη μουσική κολεκτίβα “Los Mujeros” (μουσικό όργανο: σαξόφωνο) και μέλος/νομικός σύμβουλος της Πολιτιστικής Εταιρίας Βλάστης. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και τη Γαλλική Γλώσσα.

Θωμαή Δ. Παράσχου

Φωτογραφία του/της Θωμαή Δ. Παράσχου

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα Ν. Κοζάνης το 1972 όπου και μεγάλωσε. Τον Σεπτέμβρη του 1990 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 1995. Τον Νοέμβριο του 1995 εγγράφηκε ως ασκούμενη δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης πραγματοποιώντας την άσκησή της στο δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Αθ. Πατσίκα, στην Πτολεμαΐδα στο οποίο παραμένει ως συνεργάτης μέχρι και σήμερα, μετά τον διορισμό της ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κοζάνης τον Νοέμβριο του 1997. Εργάστηκε ως εκπαιδευτής στα Δημόσια ΙΕΚ Πτολεμαΐδας κατά τα έτη 2001 ως 2004. Από το Μάρτιο του 2017 είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Καλμανίδη και έχει δύο παιδιά, την Γεωργία και την Ευαγγελία.

Μαρία Γ. Μονοπαυλίδου

Φωτογραφία του/της Μαρία Γ.  Μονοπαυλίδου

Γεννήθηκε στο Αντίγονο Φλώρινας το 1976 όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου University of Glamorgan - UK και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο - University of Cardiff – UK. Το 2004 ορκίζεται δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κοζάνης και έκτοτε παραμένει ως συνεργάτης μέχρι και σήμερα, στο δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Αθ. Πατσίκα. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι νομική σύμβουλος της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Μ.Α.Ε. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα.